Boek
Auteur

- Het kleine geluk bijna verlost te zijn
 

‘Een wonderbaarlijk boek: het is doordrenkt van pijn en verdriet en toch is het licht, net als De eenzaamheid van de priemgetallen.’ – LA REPUBBLICA

Giulia wiebelt met haar beentjes tussen de spijlen van het balkon en verliest een schoen. Marco ziet hoe Giulia’s moeder zich naar beneden stort alsof ze het schoentje wil vangen. Deze onbegrijpelijke gebeurtenis verbindt vier personen voor het leven: oma Agata die steeds vaker namen en dingen vergeet, haar kleindochter Giulia die reist en terugkeert zonder ooit echt thuis te komen, Marco die graag de ene vrouw zou willen maar een andere heeft, Leni die van het ene naar het andere huis gaat en haar gunsten verdeelt. Alle vier zoeken ze geborgenheid, maar niemand slaagt erin zichzelf of een ander een beetje geluk te geven. Rond de oude vrouw die steeds verwarder wordt, cirkelen de jonge hoofdpersonen met hun hartstochtelijke verlangen naar verlossing.

Oorspronkelijke titel: La gioia piccola d'esser quasi salvi

Uit het Italiaans vertaald door: Philip Supèr

paperback met flappen

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028423688

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Een menselijke geschiedenis van de wiskunde

Het kleine geluk bijna verlost te zijn

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)