Boek
Auteur

- Ars magica
 

Spanje, begin zeventiende eeuw. Inquisiteur Alonso de Salazar y Frķas wordt naar een noordelijke provincie gestuurd, waar het gonst van geruchten over hekserij en zwarte magie. Hij begint een grondig onderzoek, waarbij zijn pad wordt gekruist door het jonge meisje Mayo. Zij is op zoek naar haar pleegmoeder, die door de inquisitie is opgepakt omdat ze geneeskrachtige kruiden en tovermiddelen verkocht. Wanneer het ene na het andere vreemde voorval zich voordoet terwijl een bewijs voor hekserij maar niet te vinden is, begint Salazar zich af te vragen uit welke hoek het kwaad eigenlijk afkomstig is. Een spannende zoektocht naar de waarheid volgt.

De aantekeningen van Salazar, die echt heeft bestaan, zijn bewaard gebleven in het Nationaal Historisch Archief van Spanje. Nerea Riesco gebruikte deze aantekeningen voor haar roman, evenals haar onderzoek naar de politieke en religieuze geschiedenis en de magische tradities van Spanje. De beschrijvingen van data, plaatsen en historische gegevens in Ars magica zijn waarheidsgetrouw, en de toverspreuken en magische rituelen werden in die tijd daadwerkelijk zo gebruikt.

Oorspronkelijke titel: Ars Magica

Uit het Spaans vertaald door: Janneke Plaisier

paperback

15x23 cm.

368 pagina's

ISBN 9789028423374

prijs € 22,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Ars magica

De ivoren olifant

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)