Boek
Auteur

- Haas
 

In Haas van meesterverteller Arto Paasilinna zondert een man zich vastberaden af in de bossen om voor een haas te kunnen zorgen. Maar de beschaafde wereld kan zo’n eigenzinnige beslissing niet zomaar over zijn kant laten gaan.

Vatanen, een journalist die in zijn vak zwaar gefrustreerd is geraakt, krijgt tijdens een autorit ruzie met een collega, waardoor ze een ongeluk veroorzaken: ze rijden een haas aan. Vatanen ontfermt zich over het gewonde dier en daarmee begint zijn opmerkelijke tocht door het Finse landschap. Hij zegt de beschaafde wereld vaarwel, laat zijn vrouw weten dat hij niet meer terugkomt en trekt eropuit. Vatanen verkent de uitgestrekte bossen, vist in de talloze meren, redt een koe uit het moeras, raakt slaags met een stel dronkenlappen en achtervolgt met grote verbetenheid een beer. En bij alles wat hij onderneemt wordt hij vergezeld door die haas.

Oorspronkelijke titel: Jäniksen vuosi

Uit het Fins vertaald door: Maarten Tengbergen

paperback

13x21 cm.

176 pagina's

ISBN 9789028423527

prijs € 16,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De gifkokkin (goedkope editie)

De huilende molenaar

De tien minnaressen

De tien minnaressen

De zelfmoordclub

De zomer van de vrolijke stieren

De zomer van de vrolijke stieren

Haas

Helse eendjes

Wees genadig

Wees genadig

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)