Boek
Auteur

- Eeuwige trouw. De mooiste huwelijksverhalen
 

‘Altijd samen, bezig in de achtertuin, hij tussen de koolplanten, zij in het malvenperkje. Door de keukendeur konden de buren zien dat hij voor zijn gezellin de vaat droogde. ’s Zaterdags gingen ze uit wandelen, zij, dik, blauwogig, en hij, mager, in het zwart. ’s Zomers droeg de vrouw een ouderwetse witte jurk, hij ook dan in het zwart. Hun leven, een mysterie.’

Uit: Dalton Trevisan, ‘Penelope’

Een dolle stier die een jonge soldaat tot een spontaan huwelijksaanzoek dwingt, een huwelijk dat ten onder gaat nog voor het is begonnen, een dood gewaande echtgenote die haar man op overspel betrapt – het huwelijk is voor schrijvers een onuitputtelijke inspiratiebron. Maarten Asscher verzamelde de mooiste huwelijksverhalen uit de westerse literatuur. Samen vormen ze een volledig panorama van het huwelijksleven: beginnend bij de droom van het ideale huwelijk, via de eerste kus, de trouwdag en langs geldgebrek, overspel en wederzijdse irritaties tot de gouden bruiloft, scheiding – en het laatste afscheid. Met verhalen van onder meer Anton Tsjechov, John Fante, Dalton Trevisan, Bliss Broyard en Mark Strand.

paperback

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028422841

prijs € 17,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Eeuwige trouw. De mooiste huwelijksverhalen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)