Boek
Auteur

- De Duisteren
 

Een fantasy-thriller over de duistere macht van muziek

Muziek betovert mensen, maar kan hen ook in de ban brengen. In De Duisteren gebeurt beide.
Na de brand in de Hertogin Anna Amalia-bibliotheek in Weimar komt als een feniks uit de as een verborgen gehouden partituur van de duivelskunstenaar Franz Liszt tevoorschijn. 124 jaar nadat het is gecomponeerd, wordt het in 2005 uitgevoerd in het bijzijn van beroemde gasten, onder wie de pianiste Sarah d’Albis, algemeen beschouwd als een nazaat van de geniale componist.
Sarah beschikt over de bijzondere gave van de synesthesie: zij ‘ziet’ klanken als kleuren en vormen. Tijdens deze uitvoering ziet zij echter geen kleuren maar ontdekt zij een beangstigende boodschap in de muziek: er is sprake van een moordaanslag op de paus en van een geheim genootschap van Duisteren dat op zoek is naar de ‘Purperpartituur’, een muziekstuk dat oneindige macht over de wereld belooft, ten goede of ten kwade.
Als kort daarop een aanslag op haar leven wordt gepleegd, weet Sarah dat ze koste wat kost de mysterieuze Purperpartituur als eerste in handen moet krijgen. Daarmee begeeft zij zich in groot gevaar, want het genootschap van de Duisteren wil dat ook en kent geen mededogen. En terwijl Sarah steeds meer verbanden ontdekt tussen Franz Liszt, het genootschap van de Duisteren en de Purperpartituur, begint een drijfjacht door heel Europa waar de toekomst van de wereld van afhangt. Daarbij dringt de tijd, want in het Vaticaan ligt de paus op sterven.

‘Een thriller over de lichte maar ook de donkere kant van de muziek’ – Passauer Neue Presse

‘In hoog tempo vertelt de soepel schrijvende verhalenverteller Ralf Isau de spannende jacht van de Duisteren op het machtigste muziekstuk ter wereld.’ – Westdeutsche Allgemeine

‘Eigenlijk wilde ik het boek alleen maar even inzien, maar plotseling was ik al 100 bladzijden verder.’ – bibliotheka-phantastika.de

Oorspronkelijke titel: Die Dunklen

Uit het Duits vertaald door: Dineke Bijlsma

paperback

15x23 cm.

512 pagina's

ISBN 9789028422896

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De Duisteren

Messias

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)