Boek
Auteur

- Onder ons is gezwegen
 

Onder het dunne laagje fatsoen van een gegoede familie smeulen onzegbare geheimen en troebele conflicten. Een onschuldige vraag van een kleinzoon aan zijn grootvader zet alles in vuur en vlam: ‘Wie was eigenlijk jouw moeder?’

Wie was Tito’s moeder? Een prostituee, zoals boze tongen beweerden? Of een welgestelde vrouw die moest ‘verdwijnen’, zoals zijn vader hem had verteld? Dat Tito niet weet wie zijn moeder is, heeft hij nooit kunnen verwerken. Hij is de trotse eigenaar van een pastafabriek die zijn familie verzekert van een gemakkelijk leventje, maar die ook de bron is van spanningen en afgunst. Alleen door zijn gezag houdt hij de zaak bij elkaar. Op zijn zestigste verjaardag zet een ogenschijnlijk onschuldige vraag van een van zijn kleinkinderen een ontwikkeling in gang die zijn leven en dat van zijn familie volkomen zal veranderen. Tito besluit op zoek te gaan naar zijn ware afkomst en daarbij trekt hij een vat open vol pijnlijke familiegeheimen.

In de romans van Simonetta Agnello-Hornby staat de familie centraal. Voor Agnello Hornby is de familie een broeinest van zusterhaat en broedernijd, van onbegrip en rancune, maar ook een onuitputtelijke bron van sensualiteit en verboden gevoelens, van liefde en geborgenheid. Dit alles tegen het grandioze panaroma van een majestueus Sicilië, vol geuren en kleuren en broeierige zinnelijkheid.

Oorspronkelijke titel: Boccamurata

Uit het Italiaans vertaald door: Leen Van Den Broucke

paperback

13x21 cm.

288 pagina's

ISBN 9789028422834

prijs € 19,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De amandelraapster

De markiezin

Onder ons is gezwegen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)