Boek
Auteur

- De zomer van de vrolijke stieren
 

Een oudere heer ploft neer op de achterbank van een taxi. 'Waar gaat de reis naartoe?' vraagt de taxichauffeur. 'Rij maar, maakt niet uit waarheen.'
In De zomer van de vrolijke stieren stuurt meesterverteller Paasilinna een daadkrachtige taxichauffeur en een gepensioneerde ingenieur die zijn geheugen kwijt is, op een avontuurlijke tocht door heel Finland. De chauffeur ontfermt zich over de oude man. Hij wordt zijn begeleider en hoeder, en bevrijdt hem meer dan eens uit benarde situaties. Samen beginnen ze een zoektocht om te achterhalen wie de oude heer is en waar hij vandaan komt, een zoektocht die zelfs de reis in De zelfmoordclub overstijgt.
Naaktzwemmers in een chique hotelvijver, koeien die vrezen voor hun leven in een dodelijke strijd met feministische vegetariërs, een bejaarde die samen met een wild zwijn en een zak uien een smerige doch vrolijke nacht in een uitgerangeerd harnas doorbrengt: de oude heer en de taxichauffeur rijden van de ene absurde situatie naar de andere. En met een flinke dosis gezonde maatschappijkritiek maakt Paasilinna de chaos compleet.

Oorspronkelijke titel: Elämä lyhyt, Rytkönen pitkä

Uit het Fins vertaald door: Annemarie Raas

paperback

13x21 cm.

192 pagina's

ISBN 9789028422773

prijs € 16,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De gifkokkin (goedkope editie)

De huilende molenaar

De tien minnaressen

De tien minnaressen

De zelfmoordclub

De zomer van de vrolijke stieren

De zomer van de vrolijke stieren

Haas

Helse eendjes

Wees genadig

Wees genadig

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)