Boek
Auteur

- Parlami d'amore
 

Sasha is een gokverslaafde twintiger die bijna iedere vrouw kan krijgen die hij wil, maar zich aan niemand kan binden. Alleen Benedetta, op wie hij al sinds zijn jeugd verliefd is, blijft onbereikbaar voor hem.
Bij een auto-ongeluk leert hij Nicole kennen, een getrouwde vrouw van veertig. Nicole leidt een verstandshuwelijk en maakt zich over de liefde geen illusies meer. Zij is van mening dat iedere vrouw te verleiden is. Hun gesprekken over de liefde maakt zij steeds meer tot lessen in verleiding, die soms grappig zijn, soms briljant, maar altijd effectief. Want, zoals Nicole zelf zegt: de volmaakte man is een vrouw.
Dankzij Nicole's lessen slaagt Sasha erin Benedetta te verleiden, maar zijn gedachten zijn meer bij Nicole dan bij zijn nieuwe liefde. En ondertussen ontdekt Nicole haar gevoelens voor Sasha, die ze probeert te onderdrukken met het leeftijdsverschil als argument.

Parlami d'amore wordt verteld in een snelle stijl, met pakkende dialogen, vaak ontroerend, vaak ook ironisch, en kent een verrassend einde. Nicole en Sasha komen om de beurt aan het woord, waardoor je niet alleen de hartverscheurende binnenwereld van een rijpe vrouw leert kennen, maar ook die van een losgeslagen jongeman die zijn levenskracht pas richting weet te geven wanneer hij haar lessen ter harte neemt.

Oorspronkelijke titel: Parlami d'amore

Uit het Italiaans vertaald door: Miriam Bunnik en Mara Schepers

paperback

13x21 cm.

384 pagina's

ISBN 9789028422926

prijs € 18,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Parlami d'amore

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)