Boek
Auteur

- Tussen oude continenten. De vele gezichten van de Middellandse Zee
 

De Middellandse Zee is een uitzonderlijke zee, misschien wel de bijzonderste van alle zeeŽn. Geen andere zee ter wereld heeft de culturen eromheen en ver daarbuiten zozeer doordrongen en gevormd. De FeniciŽrs, de Grieken, de Romeinen, de joden, het christendom, de islam, de Ottomanen, de Italiaanse steden, het Spanje van Filips II, en tegenwoordig de vele nieuwe en niet meer zo nieuwe Nederlanders (en Belgen) uit Marokko en Turkije: cultureel, economisch en sociaal is de Middellandse Zee van vitaal belang geweest voor onze West-Europese samenleving en is dat nog altijd.
Nu heeft degene die Middellandse Zee zegt, het meestal over de regio en niet over de zee zelf. Henk Driessen kiest in dit originele boek een andere invalshoek. Als het ware vanuit de zee onderozket hij het land eromheen, en dan met name de invloed die de zee op de haar omringende culturen heeft uitgeoefend. Hij beschrijft in detail wat de zee voor de mensen betekent: hoe ze verbindt en scheidt, verslindt en voedt, hoe ze de visie op het leven en de verbeeldingswerled van de mensen bepaalt. Anekdotes, petites histoires, wetenswaardigheden en miniaturen verlevendigen zijn betoog.

paperback

14x22 cm.

176 pagina's

ISBN 9789028421998

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het hart van de wetenschap

Pijn en cultuur

Tussen oude continenten. De vele gezichten van de Middellandse Zee

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)