Boek
Auteur

- De duistere kant van de liefde
 

Het verhaal van de verboden liefde van Faried en Rana is de rode draad in Rafik Schami's fantastische roman, die veel meer is dan een liefdesgeschiedenis. Het is een aangrijpend beeld van het Midden-Oosten vanaf het einde van het Osmaanse Rijk tot in onze dagen, een gebied dat een speelbal is van oorlogen en opstanden, geheime genootschappen en wrede dicaturen.
Het is de geschiedenis van het Syrische volk, dat gebukt gaat onder het juk van politiek en religie. En het is het portret van de mysterieuze en fascinerende stad Damascus, die met veel liefde en tederheid tot leven wordt gebracht. Rafik Schami betovert de lezer van de eerste tot de laatste bladzijde en neemt hem mee op een reis met vele onvergetelijke personages. Drie generaties omspant deze roman, die de donkerste kanten van de mens laat zien en tegelijkertijd een loflied is op de kracht van de liefde.

Er is maar één woord voor de grote inventiviteit waarmee Schami een tovertapijt knoopt uit de donkere wol van bloedwraak, stammentwisten en familievetes, doorschoten met de zilverdraden van de liefde, en dat woord is: grandioos. Voortdurend schept hij nieuwe beelden die een onvergetelijke indruk achterlaten, noit raakt hij buiten adem, nooit verliest hij aan kracxht. Ik kan de lezer een ding verzekeren: u gaat een Sheherazade beleven van een stralende kleurenpracht, een grote liefdesroman, maar het scherpe mes van verdriet blijft u niet bespaard."
-Die Zeit

Oorspronkelijke titel: Die dunkle Seite der Liebe

Uit het Duits vertaald door: Sander Hoving

Gebonden, met stofomslag

14x22 cm.

768 pagina's

ISBN 9789028422292

prijs € 29,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De duistere kant van de liefde

Het geheim van de kalligraaf

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)