Boek
Auteur

- De mensen van Želary
 

De kleine Vratislav Lipka is allesbehalve een gelukskind. Zijn moeder stierf bij zijn geboorte. In het dorp gaan geruchten over wie zijn vader is, en de gewelddadige oom bij wie de jongen opgroeit, leidt een duister leven. Toch is hij liever bij zijn oom in Želary - en bij de slimme en brutale Helenka met haar geit - dan ver weg in het kindertehuis bij de nonnen.
Het leven in Želary is voor niemand gemakkelijk. En toch zijn ze allemaal verknocht aan deze uithoek in de Moravische bergen: Juliška en Pavel, Zuzanka en Marek, Žena en Jirinka, dokter Benícek, de goedmoedige Joza, en hoe ze verder mogen heten. En Lucka niet te vergeten, vroedvrouw, kruidenvrouw en de onbetwiste autoriteit. Zij doet wat geen enkele andere vrouw durft in het van traditie en bijgeloof vergeven dorp - ze gaat bij de mannen in Látal's kroeg zitten, drinkt hun slivovitsj en als er klappen vallen, springt ze er resoluut tussen.

Met haar gevoelige portret van de mensen en hun omgeving ontvoert Kveta Legátová de lezer naar een wonderbaarlijke, kleine wereld, ver van elke hectiek.

Oorspronkelijke titel: Želary

Uit het Tsjechisch vertaald door: Edgar de Bruin

paperback

13x21 cm.

352 pagina's

ISBN 9789028422346

prijs € 24,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De man uit Želary

De mensen van Želary

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)