Boek
Auteur

- De bevrijdende bruid
 

Voor Yochanan Rivlin, hoogleraar geschiedenis in Haifa, staan twee gebeurtenissen centraal in zijn leven: de Algerijnse burgeroorlog aan het eind van de jaren negentig, die hij obsessief onderzoekt om de Arabische geest te doorgronden - want hij wil begrijpen waarom de Arabieren de joden als vijanden beschouwen; en meer persoonlijk, de mislukking van het huwelijk van zijn zoon Ofer, vijf jaar geleden.
Hij wil zijn zoon helpen, die nog steeds zwaar onder de scheiding lijdt. Wat is het dat Ofer zo aan zijn ex-vrouw bindt?
Bij deze dubbele zoektocht naar de waarheid zijn twee bruiden betrokken - Samaher, de briljante Arabische studente die pas getrouwd is, en Rivlins voormalige schoondochter Galya, die zonder enige uitleg zijn zoon in de steek heeft gelaten. Met zijn pogingen beide problemen tot op de bodem uit te zoeken, overschrijdt Rivlin politieke en persoonlijke grenzen en maakt hij grove inbreuk op de privacy van alle betrokkenen.

De roman speelt zich grotendeels af in de verborgen wereld van de IsraŽlische Arabieren. Bij hen vindt Rivlin de hulp en de troost die hem doen inzien dat alles ontdekken nog niet betekent dat daarmee de waarheid in zicht komt. Nooit zal hij het mysterie achterhalen, dat de lezer echter wel kent en Ofer ook, en waarvoor Galya haar man heeft verstoten.

Oorspronkelijke titel: Kalah Ha-MeshaÚhreret

Uit het IsraŽlisch vertaald door: Kees Meiling

paperback

15x23 cm.

544 pagina's

ISBN 9789028422063

prijs € 29,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)