Boek
Auteur

- Flash!
 

Gammaflitsen zijn de zwaarste explosies in de kosmos sinds de oerknal. Toch wist dertig jaar geleden nog niemand van hun bestaan: ze werden bij toeval ontdekt door geheime militaire satellieten. Nu maken astronomen over de hele wereld jacht op deze mysterieuze uitbarstingen van gammastraling, die waarschijnlijk de geboortekreten vormen van zwarte gaten op miljarden lichtjaren afstand in het heelal.
De revolutie in het onderzoek naar gammaflitsen dateert van begin 1997, toen Nederlandse sterrenkundigen voor het eerst zichtbaar licht van zo'n explosie ontdekten. Speciale kunstmanen, snelle internetverbindingen en automatische camera's maken het nu mogelijk binnen een paar seconden op een gammaflits te reageren. Toch is de ware aard van het energierijke verschijnsel nog altijd een raadsel.
Flash! is een spannende kennismaking met een van de meest actuele onderwerpen uit de astronomie. Het beschrijft de jachtige wereld van het gammaflitsonderzoek, van de eerste registraties tot de jongste inzichten, en laat de lezer meekijken over de schouders van de onderzoekers. Flash! is populaire wetenschap op het puntje van je stoel.

paperback

16x26 cm.

272 pagina's

ISBN 978 90 284 1880 6

prijs € 20,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Flash!

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)