Boek
Auteur

- De visvergunning van de weduwe
 

De weduwe Straatman is een fiere vrouw, die zich alle moeite getroost haar kinderen behoorlijk op te voeden. Wanneer haar zoon wordt gearresteerd omdat zijn visvergunning niet in orde is, betrekt zij met haar gezin een verlaten boot op de oever van de Rijn, weg van de afkeurende blikken van de dames van de bedeling. Haar zelfredzaamheid is de kerk, het armbestuur en de dorpsnotabelen een doorn in het oog. Zij spannen samen om de trots van de weduwe te breken.

Met het verhaal van de weduwe Straatman schetst Saskia Kunst een intiem beeld van het leven op het Gelders Eiland aan het begin van de vorige eeuw. Het is exemplarisch voor de manier waarop zij deze kroniek van land en water heeft geschreven, die zich laat lezen als een portret van Nederland. Vanuit het nu gaat ze terug in het verleden naar de ijstijd waarin ons land zijn vorm kreeg, om van daaruit terug te keren naar het heden. In haar boeiende verslag van die reis door de tijd treden eigenzinnige vrouwen en mannen op, die door de eeuwen heen strijd voerden tegen het water, en tegen de zeden en conventies van hun tijd. Zij drukten hun stempel op het land en trotseerden de wetten van de natuur en de samenleving. Zo maakten zij onze geschiedenis.

paperback

13x21 cm.

248 pagina's

ISBN 978 90 284 2144 8

prijs € 14,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De visvergunning van de weduwe

Geboortegrond. Onderweg in India

Ik zal zijn als as

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)