Boek
Auteur

- Pesten en treiteren
 

Pesten en treiteren binnen relaties en op het werk komen veel meer voor dan men denkt en meestal met verstrekkende gevolgen. Het is een vorm van intimidatie die wordt onderschat en gebagatelliseerd, ook door hulpverleners. Slachtoffers vinden vaak geen erkenning. Preventiebeleid en wetgeving zijn nog ontoereikend. En de werkelijkheid is dat iedereen er slachtoffer van kan worden.
De Franse psychiater Marie-France Hirigoyen legt helder en haarscherp de mechanismen bloot die aan pesten en treiteren ten grondslag liggen, en laat aan de hand van vele casestudies de soms extreme gevolgen ervan zien. Haar verhelderende boek is niet alleen een praktische gids voor slachtoffers en hulpverleners, maar ook een pleidooi voor een professionele aanpak en begeleiding.

‘Dit boek draagt bij aan de brede discussie die in onze samenleving gevoerd moet worden om te komen tot meer erkenning van de slachtoffers, betere opvang en een beter preventiebeleid.'
Willeke Bezemer is psychologe en seksuologe. Zij geeft advies en training bij beleid tegen seksuele intimidatie en psychisch geweld.

Oorspronkelijke titel: Le harcelement moral

Uit het Frans vertaald door: Marjolein van Velzen

paperback

14x22 cm.

224 pagina's

ISBN 978 90 284 1914 8

prijs € 15,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Intimidatie op het werk

Pesten en treiteren

Pesten en treiteren

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)