Boek
Auteur

Abraham B. Yehoshua - De missie van de human-resourcesmanager
 

Nu is al meer dan een tipje van de sluier van die vrouw opgelicht, denkt hij voldaan, en hij loopt zijn kamer in en maakt zijn bureaublad vrij om zich te verdiepen, in het dunne dossier dat door zijn secretaresse is aangelegd. Eerst probeert hij het uitgeprinte portretfototootje te ontwijken, maar zijn blik wordt getrokken door het open gezicht van de achtenveertigjarige vrouw. Ze heeft lichte ogen, en een vreemd, misschien noordelijk of Aziatisch lijntje daalt in een origineel boogje af van boven de oogleden naar de neus. Een lange, ronde halslijn is in al zijn schoonheid ontbloot. Heel even ontschiet hem dat deze vrouw niet meer bestaat.

In deze 'passie in drie delen' gaat het Yehoshua om het groeiende gebrek aan menselijk saamhorigheid in de samenleving. In een mortuarium in Jeruzalem ligt al enige tijd het lijk van een vrouw die is omgekomen bij een zelfmoordaanslag. Niemand mist haar. Een lokale krant ontdekt bij welk bedrijf ze heeft gewerkt en dreigt met een artikel over de onverschilligheid van het bedrijf over het lot van de vrouw. Hierop begint de human-resourcesmanager van het bedrijf een onderzoek naar haar identiteit en haar verleden. Gaandeweg voelt hij zich steeds meer met haar begaan en neemt hij het op zich een gepaste begrafenis voor haar te regelen, een besluit dat tot een merkwaardige tocht met het stoffelijk overschot leidt en tot een pijnlijke confrontatie met de familie van de vrouw. Yehoshua beschrijft meeslepend de verbeten stellingname van de hoofdpersoon, waardoor de lezer net zo diep wordt meegezogen in dat passiedrama als de human-resourcesmanager zelf.

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2140 0

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

De tunnel

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)