Boek
Auteur

- Over merklappen gesproken
 

In 1980 verscheen de eerste druk van dit schitterende boek. De nimmer aflatende belangstelling voor merklappen is nog steeds duidelijk aanwezig en neemt door regelmatige tentoonstellingen in het hele land zelfs toe.
Over merklappen gesprokenů beschrijft niet alleen de geschiedenis van de merklap, maar is voor talrijke handwerksters tevens een bron van inspiratie door de vele illustraties.
Het eerste deel behandelt het ontstaan van de merklap en licht het belang van het werken op linnengoed toe. Ingegaan wordt op borduren en merken in het algemeen, de herkomst van borduurpatronen en hoe dit alles het handwerkonderwijs bereikte. Het tweede deel behandelt de patronenschat en rijke borduurtechnieken op merklappen van vooral Noord-Holland boven het IJ. Door vergelijking met voorbeelden uit andere provincies wordt uitgelegd waaraan men motieven en doeken uit de verschillende delen van het land kan herkennen.

paperback

18x25 cm.

272 pagina's

ISBN 978 90 284 1448 8

prijs € 31,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Over merklappen gesproken

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)