Boek
Auteur

- Uitgerekend ik
 

Alfred Brendel behoeft geen introductie – zijn vertolkingen van de pianomuziek van de groten uit de muziekgeschiedenis zijn wereldberoemd. In gesprekken met Martin Meyer praat Brendel over zijn muzikale werk zijn leven en de literatuur.
Met grote kennis en diepgang, en met gevoel voor humor vertelt hij over componisten, composities en interpretaties. Waaron Bach, Mozart en Beethoven groter dan Mendelssohn of Grieg? En hoe moet Schubert gespeeld worden? Brendels antwoorden zijn helder en concreet. Hij gaat daarbij controversiële uitspraken niet uit de weg: Rachmaninov is ‘pure tijdverspilling', Tsjaikovski een componist ‘zonder wie ik heel goed kan leven'.
Ook praktische kanten van het bestaan van een concertpianist komen aan bod: van de vingerzettingen bij Beethoven en het instuderen van een stuk, tot de omgang met bewonderaars en de juiste verdediging tegen hoestende toehoorders.
Naast musicus is Alfred Brendel schrijver en een groot kenner van literatuur en beeldende kunst. ‘Ik was nooit alleen maar musicus. Ik ben in omgang met mensen ook altijd bereid mijn territorium te verlaten.' Dat levert een sprankelend boek op, vol onvermoede verbanden, verrukkelijke anekdotes en scherpzinnige observaties.

Een ‘must' voor ieder liefhebber van klassieke muziek!

Oorspronkelijke titel: Ausgerechnet ich

Uit het vertaald door: Willem Bruls

paperback

14x22 cm.

288 pagina's

ISBN 978 90 284 1961 2

prijs € 26,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Uitgerekend ik

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)