Boek
Auteur

- Meneer Mani
 

Meneer Mani bestaat eigenlijk uit vijf romans, spelend in 1982 in IsraŽl, in 1944 op Kreta, in 1918 in Jeruzalem, in 1899 in Krakůw (Polen), in 1948 in Athene. Vanuit vijf verschillende perspectieven en in vijf stijlen, telkens in de vorm van een gesprek, wordt zo het verhaal verteld van de familie Mani, en wel in omgekeerde chronologische volgorde. De tijdstippen zijn cruciaal in de joodse geschiedenis.
In het eerste gesprek vertelt een studente haar moeder over een vreemde ontmoeting in Jeruzalem met rechter GavriŽl Mani, de vader van haar minnaar, van wie zij een kind verwacht.
Op Kreta, tijdens de Duitse bezetting, verhaalt een Duitse soldaat aan zijn pleegmoeder over zijn ervaringen met de familie Mani, op wie hij jacht maakt.
In Jeruzalem onder Britse overheersing in 1918 legt een Engelse jood als militaire aanklager aan zijn superieur de spionagezaak uit tegen de politieke agitator Josef Mani.
In een Pools dorpje in 1899 doet een jonge dokter aan zijn vader verslag van zijn reis naar het Derde Zionistische Congres en van zijn daaropvolgende uitstapje naar Jeruzalem samen met zijn zus, die daar een liefdesaffaire heeft met dokter Mosje Mani, een verloskundige.
In Athene, in 1848, biecht Avraham Mani aan zijn mentor, een rabbi, de leugens op over zijn reis naar Jeruzalem en over de tragische dood van zijn zoon, de eerste Josef Mani.

Een spannende en intrigerende psychologische roman van een schrijver die met zijn talrijke vertalingen niet meer weg te denken valt uit de wereldliteratuur.

paperback

13x21 cm.

394 pagina's

ISBN 978 90 284 1634 5

prijs € 19,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bevrijdende bruid

De figurante

De minnaar

De missie van de human-resourcesmanager

Het eerbetoon

Kijken in de spiegel

Kijken in de spiegel. Over verzoening, identiteit en de toekomst van IsraŽl

Meneer Mani

Open hart

Reis naar het einde van het millennium

Vriendschappelijk vuur

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)