Boek
Auteur

- Appartement in Athene
 

Hoofdpersoon van deze klassieke roman uit de Amerikaanse literatuur is de Duitse legerofficier Ernst Robert Kalter, die in 1942 wordt ingekwartierd in het gezin van de Griek Nikolas Helianos. Hij neemt de beste kamer van het huis in beslag en maakt het leven van Helianos en de zijnen tot een hel.
Na een verlofperiode in Duitsland keert Kalter totaal veranderd terug naar Athene: hij heeft zijn vrouw en twee zoons verloren. Er lijkt toenadering te ontstaan tussen het gezin en de gebroken Kalter, maar als de Griek in een vertrouwelijk gesprek zijn politieke opvattingen laat blijken, laat Kalter hem arresteren - met fatale gevolgen voor alle betrokkenen. Wescott vertelt dit op zichzelf overzichtelijke verhaal zonder opsmuk. De finesse en de complexiteit van de roman ontstaan door Wescotts geraffineerde beschrijving van de gedachten en handelingen van zijn personages, en de gebeurtenissen die er het gevolg van zijn. Waar houdt compassie op en begint de plicht? En wanneer dient plichtsgevoel te wijken? Appartement in Athene is een aangrijpend verhaal over mensen die keuzes moeten maken die niemand zou willen maken.

Oorspronkelijke titel: Apartment in Athens, 1944

Uit het vertaald door: Léon Stapper

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2139 4

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Appartement in Athene

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)