Boek
Auteur

- Buiten
 

Vier jonge mensen dromen van een beter leven buiten hun vaderland, ze willen allemaal naar het rijke ItaliŽ. Een jonge Srilankaanse weduwe ontvlucht na de moord op haar man haar land in de hoop dat haar kind in Europa een betere toekomst tegemoet zal gaan. Een Filippijnse werkt als huishoudster bij een gegoede familie in Rome, maar wordt door de heer des huizes misbruikt. Een Afrikaans jongetje van negen wordt tegen zijn wil geadopteerd door Italiaanse adoptieouders. Hij klampt zich vast aan de herinneringen aan zijn hondje op de missiepost waar hij is opgegroeid, en er ontstaat een verwarrende verhouding met zijn pleegmoeder. En een Kaapverdische schoonmaakster komt werken bij een oude man die langzaam begint af te takelen en zich zo stoort aan haar wilde gedrag, dat hij haar in het nauw brengt.

Susanna Tamaro schrijft over een actueel onderwerp: de moeizame dialoog tussen immigranten en autochtonen. Kristalhelder en krachtig schrijft zij over de ontheemding en het anders-zijn, over er niet bij horen en het menselijk onvermogen om daarmee om te gaan. Met Buiten toont zij ons een wereld die tot nadenken stemt.

Oorspronkelijke titel: Fuori

Uit het vertaald door: Elke Parsa

paperback

13x21 cm.

128 pagina's

ISBN 978 90 284 2093 9

prijs € 13,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Antwoord mij

Buiten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)