Boek
Auteur

- Antwoord mij
 

In deze roman komen drie mensen aan het woord die zwaar door het leven zijn getekend. Zij blikken terug op de cruciale gebeurtenissen in hun bestaan. Zij worstelen met liefde die omslaat in haat, met destructieve gevoelens en angst, en met de vraag of hemel en hel bestaan. Hun ervaringen laten zien hoe duister het leven kan zijn, maar ook hoe die donkere kant uitzicht biedt op iets nieuws en hoe het geloof in de liefde de mens in staat stelt boven zijn beperkingen uit te groeien.
Susanna Tamaro bezit de gave om aangrijpende gebeurtenissen zuiver en beknopt weer te geven. Haar kristalheldere stijl maakt van Antwoord mij een dwingende roman over lijden en verlossing, die direct doordringt tot het hart van de lezer.

‘Daarom huil ik, zoals misschien alleen oude mensen kunnen huilen: gedempt en stilletjes. Ik huil omdat ik liefde zie. De liefde die ondanks alles elke levenswandeling begeleidt, ook de kortste, ook de kronkeligste, ook de meest onvolkomene. Ik huil om de liefde en om al die harten die verzegeld als doodskisten geboren worden, leven en sterven.'
In een brief troost een monnik een man die een onherstelbare fout heeft begaan. Zijn woorden brengen de man tot het inzicht dat ieder van ons kracht bezit om het leven te aanvaarden zoals het zich aan ons voordoet.

Oorspronkelijke titel: Rispondi mi

Uit het Italiaans vertaald door: Marieke van Laake

paperback

13x21 cm.

176 pagina's

ISBN 978 90 284 19193

prijs € 13,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Antwoord mij

Buiten

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)