Boek
Auteur

- Het ernstige spel
 

De jonge journalist Arvid is al half en half verloofd met Lydia, wanneer hij een financieel en maatschappelijk gunstig huwelijk sluit met een andere vrouw. Maar Lydia verdwijnt niet uit zijn gedachten en na verloop van tijd krijgen ze een verhouding. Arvid is maatschappelijk betrokken. In zijn artikelen drijft hij de spot met het benauwde burgerdom. Dankzij zijn scherpe pen en tegendraadse meningen maakt hij geleidelijk aan carrière. Maar in zijn persoonlijke leven gaat het er minder geëngageerd aan toe. Arvids liefde botst met zijn maatschappelijke ambities. Hij voelt zich niet geroepen tot het maken van een keuze tussen zijn vrouw of Lydia. Uiteindelijk leidt zijn gemakzucht tot het einde van zowel zijn huwelijk als zijn verhouding met Lydia.

Het ernstige spel is een roman over liefde en eerzucht. Deze tijdloze Zweedse klassieker uit 1912 heeft nog niets van haar frisheid verloren door de ironische en lichte manier waarop Söderberg het verhaal vertelt.

'Ik geloof in de lust van het vlees en in de ongeneeslijke eenzaamheid van de ziel' - Hjalmar Söderberg

paperback

13x21 cm.

220 pagina's

ISBN 978 90 284 1984 1

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Dokter Glas

Het ernstige spel

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)