Boek
Auteur

- De waterjuffer op haar achtste
 

Fio Régale is van kindsbeen af aan gewend het leven naar haar hand te zetten en gaat daarbij volstrekt haar eigen gang. Ze is nu twintig en financiert haar studie op een vindingrijke, criminele manier. Dat brengt haar in contact met de gevierde kunstpaus van Parijs, die zo onder de indruk is van haar echtheid en originaliteit dat hij besluit haar tot de sensatie van het nieuwe kunstseizoen te maken. Binnen de kortste tijd ligt Parijs aan Fio's voeten en bestaat haar leven enkel nog uit persconferenties, interviews, televisieoptredens, vernissages, diners en parties. Maar wil Fio zelf wel verder in die wereld van klatergoud, make-belief en bedrog?

De waterjuffer op haar achtste is het tragikomische verhaal van een vrouw die gewend is haar eigen plan te trekken en plotseling geleefd wordt. Met zijn uitbundige fantasie en absurde logica weet Martin Page Fio in tal van hilarische en hachelijke situaties te brengen en neemt hij terloops de wereld van kunst en media op de hak.

Oorspronkelijke titel: La libellule de ses huit ans

Uit het vertaald door: Arjaan van Nimwegen

paperback

13x21 cm.

176 pagina's

ISBN 978 90 284 2052 6

prijs € 16,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De waterjuffer op haar achtste

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)