Boek
Auteur

- Kleur bekennen
 

Op Vredesdag in Den Haag ontmoette ik Moussah. In een vrolijke wirwar van geuren en kleuren zag hij me stil genieten van de Afrikaanse muziek. ‘Jij houdt van Afrika?' vroeg hij. ‘Ga naar mijn land, naar mijn dorp, ontmoet mijn familie. Dát is Afrika.'

Op subtiele wijze vertelt Wiljo Oosterom het verhaal van een westerse vrouw wier leven volledig verandert na haar besluit zich te verbinden met Afrika. Aanvankelijk duwt ze de Westerse en de Afrikaanse wereld beurtelings van zich af en verlangt ze ernaar terug, maar geleidelijk aan voelt ze zich steeds meer aangetrokken tot het primitieve leven in Afrika met al zijn onvolkomenheden en zijn hardheid, ziekte, pijn en ontbering. Want het is ook doortrokken van het genot van het moment en het wordt bepaald door een mengeling van natuurbezieling en mystiek, door verbondenheid met de aarde en door het ontbreken van de tijd als maat. Ze gaat steeds meer houden van die wereld, die volkomen anders in elkaar zit dan onze gecontroleerde samenleving met zijn rusteloze jachtigheid en almaar toenemende werkdruk.

In de beschrijving van alledaagse en in onze ogen ongewone gebeurtenissen wordt de lezer deelgenoot van de diepe kloof tussen de Afrikaanse en de Westerse wereld, en van de manier waarop de hoofdpersoon ze verbindt. Haar optimisme maakt haar verhaal onweerstaanbaar.

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2082 3

prijs € 14,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Dromen van water

Een sluier van zand

Kleur bekennen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)