Boek
Auteur

Annemarie Willems - Dochter van Juda, vrouw van Rome
 

In Rome aan het begin van onze jaartelling groeit een meisje, Sabina, op in het huis van een rijke Romeinse edelman, die haar pleegvader is. De slavin die haar als baby voedde, is voor haar als een moeder, maar vanaf het moment dat Sabina de jaren des onderscheids bereikt, krijgt ze een goede opvoeding en deelt ze het bestaan van de rijken en machtigen. Ze wordt een jonge vrouw die geÔnteresseerd is in letterkunde en poŽzie, en weet stand te houden in een milieu dat bepaald wordt door geld, jaloezie, loyaliteit, overspel en wraak. Het is een tijd waarin joden en christenen lijden onder de minachting van de bevolking en de vervolging door keizer Claudius.

Als ontdekt wordt dat Sabina een slaaf als minnaar heeft, moet zij vluchten voor de toorn van haar echtgenoot. Ze sluit zich aan bij een groep joden die Rome ontvluchten en gaat op weg naar Jeruzalem, waar juist de eerste christenen uit AntiochiŽ bijeen zijn gekomen.

Het klassieke drama van Sabina's leven speelt zich eeuwen geleden af, maar in deze debuutroman beschrijft Annemarie Willems de wereld van de Romeinse Oudheid zo sfeervol en met zulke haarscherpe details, dat de gebeurtenissen lijken plaats te vinden in deze tijd, pal naast de deur.

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2121 9

prijs € 13,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

Dochter van Juda, vrouw van Rome

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)