Boek
Auteur

- De drie schikgodinnen
 

De drie schikgodinnen van de Franstalige Vietnamese Linda Le vertelt de geschiedenis van drie zusjes die na de val van Saigon in 1975 naar Frankrijk zijn gevlucht. Hun oude vader blijft achter in Vietnam en slijt zijn dagen in eenzaamheid in zijn vervallen blauwe huis. De drie zusjes fantaseren in hun fonkelnieuwe droomkeuken over het aanstaande bezoek van hun vader. De bejaarde man die op zijn beurt poogt aan de hand van een gedicht van Victor Hugo het Frans machtig te worden en koopt een tweedehands hometrainer om zich fysiek voor te bereiden op de lange reis. Maar zijn dochters verfransen sneller dan hij hun taal kan leren, en gaandeweg wordt duidelijk dat de hereniging nooit zal plaatsvinden.
Brutaal, onconventioneel en zeer humoristisch is het tableau van een familieslagveld, dat Linda Le met duivels plezier schildert.

De drie schikgodinnen is een tragikomische roman over familiebanden en ballingschap en tevens het eerste boek uit een bijzondere reeks die het verdient te worden voorgesteld aan de Nederlandse lezers.

Oorspronkelijke titel: Les trois parques

Uit het Frans vertaald door: Truus Boot

paperback

13x21 cm.

222 pagina's

ISBN 978 90 284 1974 2

prijs € 19,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De drie schikgodinnen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)