Boek
Auteur

- Puppyliefde
 

Op buitengewoon geestige wijze beschrijft Katja Lange-Müller de botsing tussen de wulpse en onbezonnen hoofdpersoon en de ambtelijke autoriteiten waarmee ze in contact komt, in haar onbeholpen pogingen de wereld van de volwassenen te betreden. Als jong meisje op school is daar eerst de biologieleraar wiens aandacht ze tevergeefs probeert te trekken met een zelfgefabriceerde insectencollectie. Maar ook na haar schooltijd blijft de stap naar het volwassen leven niet zonder voetangels en klemmen. Jaren later, ze is dan een jonge vrouw, wordt ze betrapt bij een kruimeldiefstal in een warenhuis. De winkeldetective laat haar poedelnaakt wachten in de wc terwijl hij haar kleren laat inspecteren, maar hij komt niet terug...

Puppyliefde is een schitterende roman over volwassen worden met alles wat daarbij hoort, zoals de eenzaamheid van het opgroeien, de bewustwording van het eigen lichaam, en het groeiende besef van macht en onmacht tussen man en vrouw.

Oorspronkelijke titel: Verfrühte Tierliebe

Uit het Duits vertaald door: Els Snick

paperback

13x21 cm.

96 pagina's

ISBN 978 90 284 2091 5

prijs € 13,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De laatsten

Draaideur

Puppyliefde

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)