Boek
Auteur

- De laatsten
 

In De laatsten vertelt Katja Lange-Müller op geestige en onderkoelde wijze de spectaculaire verhalen van drie drankzuchtige mannen en één vrouw die bij een Oost-Berlijns drukkerijtje werken. Zij zijn de laatste loodzetters en balanceren op de rand van de samenleving. De een torst een duister verleden met zich mee en praat alleen met machines. De ander zet bij wijze van vingeroefening de hele Toverberg van Thomas Mann opnieuw en voegt daar bijna onzichtbaar, tussen de regels door, scheldpartijen tegen zijn moeder in. In de lendenen van de derde hebben zich de resten van zijn tweelingbroertje genesteld. En de vrouw projecteert haar wanhopige verlangens uiteindelijk op een potplant.

Met stilistische precisie en inleving schrijft Katja Lange-Müller over een uitstervend ambacht en het milieu waarbinnen zich dat afspeelt. Zij heeft het vermogen de lezer beurtelings te laten lachen en kippenvel te bezorgen. Bijna onmerkbaar en terloops ontvouwen zich in deze roman beelden en metaforen die nog altijd niets aan kracht hebben ingeboet.

Oorspronkelijke titel: Die Letzten. Aufzeichnungen aus Udo Posbichs Druckerei

Uit het Duits vertaald door:

paperback

13x21 cm.

112 pagina's

ISBN 978 90 284 1975 9

prijs € 13,50

Alle leverbare titels van deze auteur:

De laatsten

Draaideur

Puppyliefde

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)