Boek
Auteur

- Geen heiligen, geen engelen
 

In het verhaal van een Tsjechische familie wordt de erfenis van de twintigste eeuw zichtbaar. Centraal in dat verhaal staat het leven van Kristýna, een tandarts in het hedendaagse Praag die haar greep op het bestaan dreigt te verliezen. Haar voormalige echtgenoot ligt op sterven, haar opstandige tienerdochter dreigt te ontsporen en haar relatie met een veel jongere minnaar komt onder druk te staan als zijn vroegere vriendin weer ten tonele verschijnt. Kristýna wordt bovendien geconfronteerd met verhalen over het lot van haar familieleden gedurende de Tweede Wereldoorlog, en ze ontdekt dat haar vader een duistere rol heeft gespeeld tijdens het naoorlogse communistische bewind.

Kristýna moet zich rekenschap geven van het verleden om haar plaats in het leven op te eisen. Maar naast haar stem klinken ook die van haar minnaar en haar dochter. Dat maakt Geen heiligen, geen engelen tot een fascinerende geschiedenis waarin ieder zijn eigen waarheid vertelt.

‘Net als Milan Kundera schrijft Klíma over de liefde. Of beter, Klíma schrijft over de liefde, Kundera over seks.' – Times Literary Supplement

Oorspronkelijke titel: Ani svati, ani andelé

Uit het Tsjechisch vertaald door: Irma Pieper

paperback

13x21 cm.

304 pagina's

ISBN 978 90 284 2090 8

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Geen heiligen, geen engelen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)