Boek
Auteur

- Kampvuur
 

Het kamp Berlijn-Marienfelde aan het einde van de jaren zeventig: de plaats waar vluchtelingen uit het communistische Oosten worden opgevangen. Hier kruisen de wegen van vier mensen. Nelly en haar twee kinderen, maar ook Krystyna en Hans, wachten er op toelating tot West-Duitsland. Zij krijgen allen te maken met John Bird. Hij werkt bij de Amerikaanse geheime dienst en verhoort de vluchtelingen op bepaald niet zachtzinnige of respectvolle wijze. Hij interesseert zich niet voor hun ongewisse toekomst, maar uitsluitend voor hun verleden. Tot hij met Nelly te maken krijgt, die niet wijkt voor de kampterreur en die ongevoelig en onbereikbaar lijkt te zijn voor zijn onderzoeksvragen.

Kampvuur verweeft het lot van vier ontheemde mensen in een onnatuurlijke situatie. De benauwde en kleine wereld van het vluchtelingenkamp drijft de menselijke verhoudingen op de spits. Met groot inlevingsvermogen beschrijft Julia Franck hoe ieder personage op zijn eigen manier reageert op een bestaan dat ogenschijnlijk stilstaat, gevangen als men is tussen verleden en toekomst.

Oorspronkelijke titel: Lagerfeuer

Uit het vertaald door: Hilde Keteleer

paperback

13x21 cm.

270 pagina's

ISBN 978 90 284 2039 7

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De middagvrouw

De nieuwe kok

Kampvuur

Kampvuur

Liefdesdienst

Rug aan rug

Rug aan rug

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)