Boek
Auteur

- De hondenjagers van Luoyang
 

Op een dag nemen vreemde honden plotseling bezit van de stad. Ze bedreigen de vrouw van de stoffenverver Wu, bijten schapen de strot af en doden een kind. 's Nachts spoken hun schaduwen door de straten. In de tempel en op de zijdestoffenmarkt vechten de mensen met de honden, maar ze zijn weerloos en hun wereld valt in stukken. Als een van hen hoort van het bestaan van de hondenjagers van Luoyang, stellen de inwoners alles in het werk om hun hulp in te roepen…

De hondenjagers van Luoyang die waken over geluk en ongeluk, vormen de rode draad in deze intrigerende verhalen die zich afspelen in een imaginair China. László Darvasi, een van de belangrijkste schrijvers uit Hongarije, baseert zich daarbij op oude Chinese legenden en vertellingen. Darvasi is bijzonder in zijn element als hij zijn verhalen uit de rails laat lopen of er een dubbelzinnig einde aan maakt. Adembenemend vertelt hij in deze prachtige verhalenbundel over een land waar angst regeert. Maar schoonheid en liefde, vrijheid en trouw laten zich niet knechten.

Oorspronkelijke titel: A lojangi kutyavadászok

Uit het Hongaars vertaald door: Frans van Nes

paperback

13x21 cm.

192 pagina's

ISBN 978 90 284 2089 2

prijs € 14,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De hondenjagers van Luoyang

De tranengoochelaars

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)