Boek
Auteur

- Het verdeelde huis
 

De bejaarde Irene is alleen komen te staan in het leven. Het contact met haar dochter Marleen is ze verloren, nog steeds af en toe ziet ze haar kleindochter Gerda, een eigenzinnig meisje dat al op haar negende naar Engeland wilde gaan zwemmen om van haar stiefgrootvader Benoit af te komen. Irene denkt veel aan haar huwelijken - het eerste met Firmin, dat ze koestert, maar vooral het tweede, met Benoit Verbist, dat zo mooi begon en zo rampzalig is verlopen.

De eerste irritaties tussen Irene en Benoit onstaan kort nadat ze zijn getrouwd. Aanvankelijk kan Irene zijn onhebbelijkheden nog verdragen, totdat Benoit een ware terreur tegen haar begint. Hij deelt het huis in tweeŽn en sluit zich op in zijn kamer, waar hij langzaamaan steeds gekker wordt. Tegen de almaar toeneemende dreiging is Irene alleen bestand door te doen alsof er niets aan de hand is, alsof haar leven gewoon op orde is.

Met ijzersterke dialogen en met evenveel inlevingsvermogen als gevoel voor humor beschrijft Geertui Daem de wereld van een vrouw die zich harnast tegen de werkelijkheid door zich vast te klampen aan illusies.

paperback

13x21 cm.

182 pagina's

ISBN 978 90 284 2038 0

prijs € 14,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

Het verdeelde huis

Olympia

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)