Boek
Auteur

- K.
 

Waar gaan de verhalen van Kafka over? Zijn het allegorieën? Symbolen? Gaat het om dromen? Om alledaagse gebeurtenissen? De talrijke oplossingen die de literatuur over Kafka's werk ons biedt, laten het vermoeden bestaan dat het mysterie blijft. Roberto Calasso heeft niet de illusie dat hij het raadsel oplost, maar wel dat het ‘met zijn eigen schijnsel kan worden belicht', zoals Karl Kraus eens schreef.

Calasso laat zien dat Kafka de wereld om hem heen beleefde als een universum vol vreemde klanken en verschijnselen en boordevol mogelijkheden. In die chaos moest hij zich beperken tot wat hem het meest eigen was – zijn naam, afgekort tot de letter K., om van daaruit de wereld opnieuw betekenis te geven.

Sinds vele eeuwen is mythologie volgens Calasso van cruciaal belang voor de mens. In de moderne tijd is het verlangen naar mythische verhalen nog altijd onverminderd aanwezig. Hij acht Kafka de auteur bij uitstek die uiting geeft aan dat verlangen door middel van het personage K., die wordt voortgedreven door vervreemding, verbazing en ontzetting.

Oorspronkelijke titel: K.

Uit het Italiaans vertaald door: Els van der Pluym

paperback

13x21 cm.

304 pagina's

ISBN 978 90 284 2098 4

prijs € 28,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De bruiloft van Cadmus en Harmonica

De droom van Baudelaire

De gloed

De hemelse jager

Het onbenoembare heden

Het roze van Tiepolo

K.

Ka

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)