Boek
Auteur

Maria Fasce - De waarheid volgens Virginia
 

Waarom zou je altijd de waarheid moeten vertellen, ook wanneer je daarmee iemand groot verdriet doet? Kan je eigenlijk wel zonder leugens?
Een dertigjarige vrouw zet haar geluk op het spel omdat ze de waarheid wil kennen.

Virginia woont en werkt in Buenos Aires, ze is tegen de dertig. Ze heeft een man, een zoon van acht, en een bezitterige moeder. Ze houdt haar vertrouwelijke en intieme gedachten bij in een opschrijfboekje, en werkt die uit tot artikelen en columns voor een tijdschrift. Haar vriendinnen staan minder stabiel in het leven en zijn onzeker over de rol van mannen in hun relaties met vrouwen. Toch schuilt ook in Virginia ontevredenheid, en die komt aan de oppervlakte door een vierdaagse logeerpartij van Santiago, een van haar vroegere minnaars. Zijn bezoek dwingt haar tot een gewetensonderzoek over haar huwelijk en over haar heimelijke verlangens.

Op vermakelijke en heldere toon vertelt Marķa Fasce over de strubbelingen van een jonge vrouw met zichzelf en haar omgeving. Alle personages in haar roman hebben wat te verbergen, maar verraden tegelijkertijd hun zwakheden, hun gemeenheid, en hun grote of kleine zonden. Niemand ontsnapt aan zijn herinneringen; dromen en leugens beheersen ieders leven.

paperback

13x21 cm.

256 pagina's

ISBN 978 90 284 2211 7

prijs € 17,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De waarheid volgens Virginia

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)