Boek
Auteur

Arto Paasilinna - De tien minnaressen
 

Grootindustrieel Rämekorpi blijft na het feest voor zijn zestigste verjaardag achter in een zee van bloemen, flessen champagne en kaviaar. Hij besluit de geschenken uit te delen aan de vrouwen uit zijn kennissenkring en met elke vrouw bij wie hij langsgaat, beleeft Rämekorpi een opwindend avontuur. Wegens succes doet hij de tocht tegen de Kerst nog eens over, maar de vrouwen zijn inmiddels van elkaars bestaan op de hoogte geraakt en nemen wraak op hun gemeenschappelijke minnaar.

Met duivels plezier laat Arto Paasilinna zijn hoofdpersoon in absurde situaties terechtkomen. Dat biedt hem de gelegenheid voor rake observaties over de hedendaagse mens en maatschappij. Het kapitalisme, de voormalige Sovjet-Unie, alcoholisme, huiselijk geweld en de onbegrijpelijke wreedheid waarmee feministische vrouwen volgens Rämekorpi de mannen bejegenen, het passeert allemaal de revue in een verhaal dat de lezer nog lang zal heugen.

paperback
13 x 21 cm
240 blz
ISBN 978 90 284 2207 0
€ 16,90

Oorspronkelijke titel: Kymmenen riivinrautaa

Uit het Fins vertaald door: Annemarie Raas

paperback

13x21 cm.

240 pagina's

ISBN 9789028422070

prijs € 16,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De gifkokkin (goedkope editie)

De huilende molenaar

De tien minnaressen

De tien minnaressen

De zelfmoordclub

De zomer van de vrolijke stieren

De zomer van de vrolijke stieren

Haas

Helse eendjes

Wees genadig

Wees genadig

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)