Boek
Auteur

Kvĕta Legátová - De man uit Želary
 

De jonge Eliška, die als arts in een ziekenhuis werkt, wordt gezocht door de gestapo. De verzetsgroep waarvoor zij hand- en spandiensten verrichtte, is opgerold. Er is maar één manier om het vege lijf te redden, en dat is een nieuwe identiteit verwerven door te trouwen met een van haar patiënten. Deze Joza, een eenvoudige boswachter, neemt haar mee naar het afgelegen bergdorp Želary, waar de tijd is stil blijven staan. Aanvankelijk is de stadse Eliška ongelukkig en vertwijfeld door wat haar overkomt, maar toch verzoent zij zich met haar lot en gaat ze het harde bestaan ver van de grote stad waarderen. Joza draagt haar op handen, en langzaam ontwikkelt de verhouding tussen hen beiden zich tot een diepe liefde.

Kvĕta Legátová schrijft in een directe en beeldende taal en verrast telkens met scčnewisselingen en aangrijpende beschrijvingen. Deze roman over zet aan tot nadenken en ontroert diep.

gebonden

13x21 cm.

162 pagina's

ISBN 978 90 284 2210 0

prijs € 16,90

Alle leverbare titels van deze auteur:

De man uit Želary

De mensen van Želary

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)