Boek
Auteur

Simonetta Agnello-Hornby - De markiezin
 

Geliefd door haar vader, gehaat door haar moeder en geminacht door haar broers komt de jonge Costanza aan het hoofd te staan van de adellijke Siciliaanse familie Safamita. Onverschrokken bindt zij de strijd aan tegen alles en iedereen die de macht en het aanzien van de Safamita's bedreigt, maffia, opstandige boeren, politici en haar eigen verwanten. Een boeiende roman over het verval van een aristocratische familie in de roerige negentiende eeuw.

De roman speelt zich af op SiciliŽ in de tweede helft van de negentiende eeuw, wanneer aan de onaantastbare positie van de aristocratie op het eiland een einde komt. In deze tijd van verwarring en verandering zet markiezin Costanza Safamita alles in het werk om haar familie van de ondergang te redden. Tegen alle maatschappelijke conventies in heeft haar vader haar aan het hoofd van de familie geplaatst. Met ongebruikelijke middelen en dankzij haar enorme koppigheid slaagt Costanza erin de neergang tijdelijk te stoppen. Maar ten koste van wat?
De geschiedenis van de roodharige Costanza wordt verteld door Amalia, die eerst als min van Costanza en daarna als dienstbode van dichtbij de strijd om het behoud van de dynastie-Safamita meemaakte. Haar verhaal geeft een kleurrijk en indringend beeld van een feodale wereld in verval, waar achter de pracht en praal van de paleizen, de bals, diners en huwelijken een wereld schuil ging van intriges, wreedheid, geweld en onderdrukking. De roman is gebaseerd op historische gebeurtenissen en de roodharige markiezin heeft echt bestaan. Ook voor Luigi Pirandello is zij een bron van inspiratie geweest.

paperback met flappen

13x21 cm.

416 pagina's

ISBN 9789028421554

prijs € 5,00

Alle leverbare titels van deze auteur:

De amandelraapster

De markiezin

Onder ons is gezwegen

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)