Antonio Damasio
 

Antonio Damasio is hoogleraar neurowetenschap, neurologie en psychologie op het Dornsife Neuroimaging Center en directeur van het Brain and Creativity Institute van de Universiteit van Zuid-CaliforniŽ. Hij is bovendien bijzonder hoogleraar op het Salk Institute te La Jolla in CaliforniŽ.

Hij heeft talrijke wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan en heeft vele prijzen ontvangen, waaronder de Asturias-prijs voor wetenschap en technologie, de Pessoa-prijs, de Signoret-prijs en, samen met zijn vrouw Hanna Damasio, de Cozzarelli-prijs. Hij is lid van het Institute of Medicine van de National Academy of Sciences, van de American Academy of Arts and Sciences, van de Bayerische Akademie der Wissenschaften en van de European Academy of Sciences and Arts, en diverse universiteiten hebben hem eredoctoraten verleend.

Damasio is de auteur van vier boeken (De vergissing van Descartes, Ik voel dus ik ben, Het zelf wordt zich bewust en Het gelijk van Spinoza), die in meer dan dertig talen zijn vertaald en wereldwijd op universiteiten worden gebruikt.

Alle leverbare titels van deze auteur:

De vergissing van Descartes

De vreemde orde der dingen

Het gelijk van Spinoza

Het zelf wordt zich bewust

Het zelf wordt zich bewust

Ik voel dus ik ben

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)