Massimo Carlotto
 

Massimo Carlotto (Padua, 1956) is een fenomeen in ItaliŽ. Op 17-jarige leeftijd werd hij in een politiek proces veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf vanwege moord. Hij sloeg op de vlucht en zwierf jaren over de wereld. In Mexico liep hij tegen de lamp en werd uitgeleverd aan ItaliŽ. Na een ernstige ziekte werd zijn straf omgezet in huisarrest. Onder grote internationale druk kreeg hij in 1993 gratie. Carlotto heeft zijn onschuld altijd volgehouden.
In de gevangenis begon Massimo Carlotto met schrijven. Zijn detectives en romans zijn bestsellers en de pers schrijft er pagina's over vol. Ze gaan over goed en kwaad, over de corrumperende invloed van geld en macht op individu en samenleving, over de onderwereld die een gemeenschap uit haar voegen rukt.
De (tot nu toe vijf) detectives van Carlotto zijn geschreven in een koel proza met snelle dialogen en grote aandacht voor details en sfeer. De plots draaien rond privť-detective Marco Buratti, alias de Alligator. Buratti heeft zeven jaar onschuldig in de gevangenis gezeten en is geobsedeerd door rechtvaardigheid.

Alle leverbare titels van deze auteur:

De alligator en het mysterie van de schepeneter

Tot ziens liefje, vaarwel

 


Uitgeverij Wereldbibliotheek
Van Eeghenstraat 93-95, 1071 EX Amsterdam
Tel: 020 570 61 00  -  Fax:   -  E-mail: info@wereldbibliotheek.nl (boekhandelsbestellingen svp niet naar info maar naar verkoop@wereldbibliotheek.nl)